Ciorba de salata ( zamă de șălate)
Voi ziceti primavara, eu zic ciorba de salata. In fiecare primavara ciorba asta e pe repeat la noi saptamana de saptamana. Pur si simplu o adoram. Daca nu ati mai incercat asa ceva pana acuma si vi se pare putin cam ciudata, va cer sa ii dati o sansa. O sa va indragostiti de ea. Nu de alta dar daca ii place pana si lui Victor, cel certat cu toate ciorbele, atunci inseamna ca intr-adevar e buna.
Varianta traditionala se face ori cu zdrente de ou ori cu omleta, insa mie imi place fara ou. De asemenea, o sa vedeti ca in majoritatea retetelor, ciorba se face doar cu apa sau cu apa si lapte dar acum cativa ani, o doamna de la piata m-a invatat sa o fac cu zer. Si va spun cu mana pe inima ca e game changing. Gustul este absolut genial. Zer puteti gasi in piete de la micii producatori de lactate.
Asadar, fara alte formalitati, va prezint reteta pentru vedeta acestui sezon in Ardeal.
Ingrediente
Adjust Servings
2 salate potrivite | |
2-3legaturi leurda sau 2-3 leg usturoi verde | |
2-3 legaturi ceapa verde | |
200g bacon | |
2l zer + 0.5l apa | |
200g smantana grasa | |
1lgt cu vf boia | |
1lg ulei | |
patrunjel si marar | |
zeama de lamaie sau otet pentru acrit |
Pași


Leave a Reply